|
Захист овочевих культур у закритому ґрунті за допомогою біологічних засобів
2010 рік
1) Використання ентомофагів та акарифагів: хижих кліщів фітосейулюса, амблісейуса маккензі та амблісейуса кукумеріса; хижого клопа макролофуса, паразита енкарзії; 2) висівання злакових культур під час вегетації рослин огірка по зовнішньому периметру теплиць сприяє масовому накопиченню багатоїдних ентомофагів; 3) використання мікробних препаратів проти шкідників та збудників хвороб рослин.
|
Контроль якості виробленої сільськогосподарської продукції за критерієм вмісту залишкових кількостей пестицидів
2012 рік
Базується на вилученні діючих речовин хімічних препаратів із проби продуктів, очищенні екстракту методом переекстракції в хлороформ, кількісному визначенні методом газорідинної хроматографії з використанням азотно-фосфорного детектора. Тривалість одного визначення – 7 годин. Чутливість методу 0,03 - 0,05 мг/кг
|
Аналіз пестицидів на вміст діючих речовин
2012 рік
Якісне та кількісне визначення діючих речовин пестицидів фізико-хімічними методами. Чутливість визначення 0,1-0,001 мг/кг; середнє значення визначення 75,0 – 90,9%; довірчий інтервал середнього + (Р=0,95; n=5) 4,4 – 8,0%.
|
Технологія захисту гіркокаштана звичайного від каштанової мінуючої молі
2012 рік
Комплекс заходів щодо захисту гіркокаштана звичайного від каштанової мінуючої молі: а) організаційно-господарські (згрібання та компостування опалого листя); б) застосування хімічних препаратів методом ін’єкцій у стовбури дерев протягом 2-х вегетаційних періодів
|
Технологія малотоннажного виробництва мікробіологічних препаратів для захисту овочевих культур у закритому ґрунті
2011 рік
Суть технології одержання рідкої форми Триходерміну та Вертициліну полягає в тому, що гриби Trichoderma lignorum Harz. та Verticillium lecanii Vieg., у рідкому середовищі глибинної культури поряд із конідієспорами масово утворюють хламідоспори та бластоспори, які є діючими основами мікробіопрепаратів Триходерміну-Р та Вертициліну-Р. Продуктивність виготовлення цих препаратів в біолабораторії протягом технологічного циклу – до 100 л.
|